به گزارش روابط عمومی انجمن علوم خاک ایران، روز سه شنبه مورخ ۱۰ اسفند ماه ۱۴۰۲، هجدهمین کنگره علوم خاک ایران در تالار آیت الله دکتر مفتح دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، برگزار شد. در این کنگره که نقطه عطفی در تبادل دانش و تجربههای حوزهی علوم خاک به شمار میرود، اساتید، پژوهشگران و صاحبنظران بسیاری از گوشه و کنار کشور گرد هم آمده بودند تا آخرین دستاوردهای علمی و پژوهشی خود را به اشتراک گذارند.
در ابتدای این رویداد، دکتر جمال فیاضی، رئیس دانشگاه و هجدهمین کنگره علوم خاک ایران ضمن عرض خیرمقدم به حاضرین و قرائت پیام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به مناسبت آغاز به کار کنگره بر اهمیت فزاینده علوم خاک به عنوان بنیاد توسعهی پایدار کشور تأکید نمود.
در ادامه، دبیر علمی کنگره، دکتر بیژن خلیلی مقدم، با تشکر و قدردانی از برگزارکنندگان کنگره، محورهای اصلی برگزاری را تبیین کرد که نشان از تلاش برای برگزاری این رویداد داشت.
دکتر کامبیز بازرگان، رئیس انجمن علوم خاک ایران سخنران دیگراین رویداد با مروری بر تاریخچه کنگرههای پیشین، بر نقطه عطف “مدیریت پایدار” در علوم خاک و ضرورت تحلیل و بررسی دستاوردهای برگزاری کنگره برای پیشبرد اهداف این حوزه تأکید کرد.
مراسم اختتامیه این کنگره که بعد از ظهر روز چهارشنبه مورخ ۱۱ بهمن ماه ۱۴۰۲ در تالار آیت الله شهید دکتر مفتح دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان برپا شد، با حضور دکتر نیازی، معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور آب و خاک کشور و دیگر چهرههای برجسته دانشگاهی و تحقیقاتی کشور به اوج خود رسید. در پایان مراسم اختتامیه با اهدای لوح تقدیر از زحمات و تعهد بیدریغ دستاندرکاران و برگزارکنندگان این رویداد علمی قدردانی به عمل آمد. این اقدام نه تنها بیانگر سپاس و ارجنهادن به کوششهای شبانهروزی آنان است، بلکه تأکیدی بر اهمیت همکاریهای فراگیر و تأثیرگذار در پیشبرد علوم خاک در ایران به شمار میرود.
شایان ذکر است هجدهمین کنگره علوم خاک ایران، بیشک جزء یکی از مهمترین رویدادهای علمی کشور است. مجموعه مقالات و پوسترهای ارائه شده در طول برگزاری کنگره به عنوان میراثی ارزشمند برای دانش علوم خاک به جامعه علمی اهدا شد. این کنگره که با هدف تبادل دانش و گسترش تحقیقات پیشرفته در عرصه خاک شکل گرفته، در روز پایانی خود شاهد بحثها و تحلیلهای عمیق در شش محور اصلی خود یعنی: 1- تغییرپذیری زمانی و مکانی خاک 2- ویژگیها و فرآیندهای خاک، 3- تخریب اراضی 4- مدیریت احیاگر آب و خاک، 5- امنیت خاک و 6- حکمرانی خاک بود که توسط اساتید و متخصصان به دقت مورد بررسی قرار گرفت.