لوگو فونت انجمن

درباره ما

درباره ما

در اینجا می توانید با تاریخچه و وظایف انجمن علوم و خاک ایران آشنا شوید. همچنین شما می توانید برای آشنایی با اخبار و رویداد های انجمن، بر روی دکمه زیر کلیک کنید

وظایف انجمن علوم خاک ایران

تحقیقات علمی و فرهنگی

انجام تحقیقات علمی و فرهنگی در سطح ملی و بین­ المللی با محققان و متخصصانی که به گونه‌ای با علم خاک سر و کار دارند.

همکاری با نهاد ها

همکاری با نهادهای اجرایی، علمی، آموزشي و پژوهشی در زمینه ارزیابی، بازنگری و اجرای برنامه‌های مربوط به امور آموزش و پژوهش در زمینه علمی

تشویق پژوهشگران

ترغیب و تشویق پژوهشگران و تجلیل از محققان و استادان ممتاز در عرصه های علوم خاک و کشاورزی به جهت رشد و پیشرفت در علوم فنی مهندسی

ارائه خدمات

ارائه خدمات آموزشی و پژوهشی و فنی به جهت ایجاد تعاملی چند جانبه میان فضاهای آکادمیک و فضاهای اجرایی در علوم خاک

برگزاری گردهمایی

برگزاری گردهمایی های علمی در سطح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی به جهت بروزرسانی اطلاعات علمی ، پژوهشی و فنی در علوم خاک

انتشارات

انتشار انواع کتب و نشریات علمی ، به جهت ایجاد رفرنس های معتبر علمی برای نهاد های اجرایی ، پژوهشی ، دانشگاهی و ...

خلاصه ای از تاریخچه

تشکیل انجمن علوم و خاک ایران

تاریخچه تشکیل انجمن

با توجه به اهمیت روز افزون علوم خاک در بهبود وضع جوامع بشری و نقش انجمن­های علمی به عنوان تشکل­های غیر دولتی و مردم­نهاد در توسعه علمی و اجرایی جامعه، انجمن علوم خاک ایران با هدف شناساندن همه جانبه این علوم و اعتلای کیفیت آن در زمینه‌های آموزشی، پژوهشی، و اجرایی تشکیل شده است. رسالت این انجمن، تلاش در گسترش علوم خاک در ابعاد نظری و عملی از طریق نشریات و رسانه­های جمعی، برگزاری همایش­های تخصصی و علمی، کارگاه های آموزشی، برنامه­های ترویجی برای عموم مردم، جلسات هم­اندیشی و مباحث کارشناسی با مسئولین و قانون­گذاران، در رابطه با اهمیت منابع خاک در تولید محصول و تامین امنیت غذایی، حفظ سلامت محیط زیست، استفاده بهینه از اراضی، و پایداری منابع، در راستای توسعه پایدار کشور  است.

اهداف و برنامه­ های راهبردی انجمن علوم خاک ایران:

تاریخچه و فعالیت­های گذشته

انجمن علوم خاک ایران با نام انجمن گروه خاک شناسی از سال ۱۳۵۱ در دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران (کرج) با هدف همبستگی بیشتر بین دانشجویان و اعضای آموزشی، بحث و تبادل نظر در مسائل آموزشی و همکاری در تشکیل کنفرانس ها و گردش های علمی با ۵ نفر اعضای هیأت مدیره و عضویت ۲۴ نفر مؤسس تشکیل، و اولین کنگره خاک­شناسی درهمان سال در دانشکده کشاورزی کرج برگزار گردید. این انجمن در سال ۱۳۵۳ تحت شماره ۱۶۱۴ با نام انجمن خاک شناسی به ثبت رسید. در سال  ۱۳۵۴، با تجدید انتخاب اعضای هیأت مدیره و رئیس انجمن و تداوم فعالیت­ها، دومین کنگره خاک­شناسی در دانشگاه شیراز برگزار شد. در دهه ۷۰-۱۳۶۰، انجمن فعالیت قابل توجهی نداشت. در سال ۱۳۷۱، با تلاش و پی‌گیری اساتید دانشگاه تهران و اعضای هیأت علمی مؤسسه تحقیقات خاک و آب با برگزاری سومین کنگره علوم خاک ایران در دانشکده کشاورزی کرج و تشکیل اولین هیأت مدیره دوره جدید با انتخاب ۵ نفر عضو اصلی و دو نفر عضو علی البدل، فعالیت دوباره انجمن آغاز و مقدمات تشکیل کنگره چهارم در اصفهان در سال ۱۳۷۳ فراهم گردید.

 

از آن سال به بعد کنگره­های دوسالانه انجمن به­صورت منظم در مناطق مختلف کشور تشکیل گردیده است. در این گنگره­ها ضمن ارائه آخرین دست­آوردهای علمی و یافته های تحقیقاتی علوم خاک در ایران و جهان، با تشکیل مجمع سالانه آنجمن، فعالیت های هر دوره توسط هیأت مدیره تشریح گردیده و در زمان­های مقتضی با برگزاری انتخابات نسبت به تعیین اعضای جدید هیات مدیره اقدام گردیده است. بیانیه پایانی هرکنگره نیز باتوجه به مسائل مطروحه تدوین و به تصویب اعضا می­رسد که مشتمل بر توصیه‌های کارشناسی در مسائل مختلف علوم خاک بوده و برای پیگیری به سازمان های ذیربط ارسال می­گردد. جدول ۱ فهرست کنگره های علوم خاک ایران را نشان می­دهد.

تاریخچه و فعالیت­های گذشته

در سال ۱۳۸۱، پس از مذاکرات گسترده بین انجمن علوم خاک، گروه علوم خاک دانشگاه تهران، و موسسه تحقیقات خاک و آب، باتوجه به نیاز روزافزون توجه به جایگاه و اهمیت منابع خاک در جامعه و ضرورت تبیین هرچه بیشتر نقش خاک در اقتصاد، بهداشت، و محیط زیست کشور، و پیگیری ارتقاء جایگاه تشکیلاتی، تهیه زیرساخت­ها، و تقویت و بهبودسیاست­گزاری­های مربوط به منابع خاک، اولین همایش یک­روزه علوم خاک ایران در دانشگاه تهران با حضور بیش از ۷۰ نفر از پیش­کسوتان علوم خاک، مدیران گروه­های علوم خاک ونمایندگان دانشجویان ، مدیران موسسه تحقیقات خاک و آب، و سایر مراکز مربوطه تشکیل و مباحث مختلف مورد بررسی و کنکاش قرارگرفت. با توجه به رضایت و استقبال شرکت کنندگان در این جلسه، مقرر گردید که این همایش­ در سال­های آتی نیز برگزارگردد.

 

در سال ۱۳۹۱، در روز ۱۵ آذر (مصادف با پنجم دسامبر) که از طرف اتحادیه بین­المللی علوم خاک به عنوان روزجهانی خاک تعیین گردیده است، مراسم بزرگداشتی توسط گروه علوم و مهندسی خاک دانشگاه تهران با همکاری انجمن علوم خاک در پردیس کشاورزی دانشگاه تهران برگزار گردید. در این مراسم معاونین وزارت کشاورزی و سایر مسئولین ذیربط به بحث در مورد اهمیت جایگاه خاک در جامعه پرداختند و از تمبر ویژه روز جهانی خاک در ایران رونمایی شد. مراسم مشابهی نیز در سال ۱۳۹۲ و هم­زمان با برگزاری دهمین همایش ملی سالانه در دانشگاه تربیت مدرس به اجرا در آمد. بزرگداشت این روز درسال­های آتی نیز در دستورکار انجمن علوم خاک ایران می­باشد.

 

از سال ۱۳۷۳، تدوین آگاهی­نامه انجمن به تصویب هیأت مدیره رسید و از آن زمان تا سال۱۳۹۲ جمعاً‌ ۳۶ شماره آگاهی نامه مشتمل بر اخبار و رویدادها، گزارش فعالیت­ها، معرفی واحدهای تحقیقاتی و خبرگان علوم خاک، تازه­های نشر، نحوه پذیرش اعضا، و سایر موارد ضروری انتشار یافته است.

جدول زیر فهرست کنگره های

علوم و خاک ایران

سال برگزاریمحل برگزارینام کنگره

۱۳۵۱

دانشکده کشاورزی کرج اولین کنگره علوم خاک

۱۳۵۴

دانشگاه شیراز دومین کنگره علوم خاک

 ۱۳۷۱

دانشکده کشاورزی کرج سومین کنگره علوم خاک

۱۳۷۳

دانشگاه صنعتی اصفهان چهارمین کنگره علوم خاک

 ۱۳۷۵

آموزشکده کشاورزی کرج پنجمین کنگره علوم خاک

 ۱۳۷۸ 

دانشگاه فردوسی مشهدششمین کنگره علوم خاک

 ۱۳۸۰ 

دانشگاه شهرکردهفتمین کنگره علوم خاک

 ۱۳۸۲

دانشگاه گیلان هشتمین کنگره علوم خاک

 ۱۳۸۴ 

مرکز تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزدارینهمین کنگره علوم خاک

 ۱۳۸۶ 

 پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهراندهمین کنگره علوم خاک

 ۱۳۸۸ 

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانیازدهمین کنگره علوم خاک

 ۱۳۹۰

دانشگاه تبریز دوازدهمین کنگره علوم خاک

۱۳۹۲

دانشگاه اهواز سیزدهمین کنگره علوم خاک
1394دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجانچهاردهمین کنگره علوم خاک ایران
1396دانشگاه صنعتی اصفهانپانزدهمین کنگره علوم خاک ایران
1398دانشگاه زنجانشانزدهمین کنگره علوم خاک ایران
1400مؤسسه آموزش و ترویج کشاورزیهفدهمین کنگره علوم خاک ایران
Translate »
×